Campagne #deeljezorg

Iedereen zorgt wel eens voor een ander. Voor een ziek broertje, je ouder wordende oma, je BFF of misschien wel voor je eigen ouders? Wat zijn de mooie kanten, wat is lastig en waar zou je wel hulp bij willen? Vertel het op social media #deeljezorg.

WORDT PARTNER VAN #DEELJEZORG

Met de landelijke campagne #deeljezorg, ontwikkeld door JongeMantelzorg en welzijnsorganisatie Indebuurt033, geeft u versterking jonge mantelzorg de aandacht en steun die zij verdienen. We gaan met jongeren in gesprek over de betekenis van zorgen voor een ziek broertje, ouder of andere naaste. We doen dat in een informele sfeer, namelijk in onze speciaal aangepaste Amerikaanse schoolbus. Aanvullend is er aandacht voor docenten en professionals die werken met jongeren. Doel is het thema (jonge)mantelzorg onder de aandacht te brengen en zo te werken aan bewustwording, onderling begrip en aan de er- en herkenning van jonge mantelzorgers.

‘Mantelzorg geeft mij voldoening’

Bram is 20 jaar en zorgt voor zijn Opa van 81 jaar. ‘Ik doe dit al bijna 2 jaar, samen met mijn familie. Ik blijf ook slapen en help mijn opa bij het wassen en maak zijn ontbijt klaar: thee en een eitje met olijfolie. Door het bezoek van de campagnebus #Deeljezorg is er een start gemaakt om over zorgtaken te praten. ‘Mij lucht dat op. Dat helpt mij heel goed. En ik zou aanraden om het op school te vertellen. Dan krijg je begrip over de dingen die je gebeuren.’

CAMPAGNETOUR DOOR NEDERLAND

Met onze campagnebus #deeljezorg trekken we door het land. De perfecte omgeving voor een gastles op een school, workshop voor docenten of een rondetafelgesprek met professionals in zorg en welzijn. De bus is bovendien een publiekstrekker en een aantrekkelijk decor voor een evenement.

Onze campagnebus op jouw school of gemeente? Neem contact met ons op voor de mogelijkheden. Mail naar: info@inevi.nl Download onze Flyer_Deeljezorg.

Bekijk de video

Meer over JongeMantelzorg