Seminar Werk en Mantelzorg

Hoe maken we werk en mantelzorg mogelijk: nu en in de toekomst?

Donderdag zijn werkgeversorganisaties, vakbonden, overheden en andere partijen hierover in gesprek gegaan tijdens het symposium werk en mantelzorg, dat ik namens Werk&Mantelzorg samen organiseerde met Stichting van de Arbeid en MantelzorgNL.

1 op de 4 medewerkers combineert werk met mantelzorg. Dat is langdurige en intensieve zorg voor een familielid, vriend of buur. Naar verwachting neemt het aantal medewerkers dat werk en mantelzorg combineert toe naar 1 op de 2 in 2040.

Het is daarom belangrijk dat mantelzorg verlenen voor medewerkers mogelijk wordt gemaakt, zodat zij ondanks de extra zorgtaken duurzaam inzetbaar blijven. Dat kan alleen als we mantelzorg bespreekbaar maken en we samen oplossingen bedenken.

Het eerste concreet resultaat is de het Inspiratiedocument: Werk en mantelzorg – Samen werkt het! Tijdens het symposium is dit document onthult door de bestuurders van VNO-NCW, FNV, CNV, VCP en MantelzorgNL. Hierin staan niet alleen de meest recente feiten & cijfers, maar ook praktische tips, tools en inspiratie. Hier is het document te downloaden.