Erkenningen Den Haag

Afgelopen vrijdag heb ik maar liefst vier erkenningen Mantelzorgvriendelijke werkgever mogen overhandigen aan Haagse zorgorganisaties, namelijk: OmniaZorg Thuiszorgorganisatie Prima Zorg Den Haag B.V.Vereniging Transmurale Zorg Den Haag e.o. en Kessler Stichting.

Deze organisaties hebben afgelopen jaar meegedaan aan het stimuleringsprogramma Mantelzorg van de Gemeente Den Haag in samenwerking met PEP Den Haag en Werk&Mantelzorg. Met dit programma ondersteunt de gemeente werkgevers om mantelzorg een plek te geven in het eigen personeelsbeleid. 

Oog hebben voor de combinatie werk en mantelzorg is belangrijk omdat steeds meer werkenden hun baan combineren met de zorg aan een naaste. Nu al 1 op de 4. Vaak gaat de combinatie goed, maar het kan ook uitdagend zijn. Steun van de werkgever is dan belangrijk.

Felicitaties aan de erkende organisatie. Zij zijn een inspirerend voorbeeld voor andere werkgevers in Den Haag. Dank aan Elles Voorsluijs en Machteld Louwaard voor de fijne samenwerking is het programma.